fredag 11. mai 2012

Kubbe lager museum"Kubbe lager museum" er et formidlingstilbud til de eldste barna i barnehage og 1. og 2. trinnet i barneskolen. Dette skoleåret har han turnert rundt om i hele fylket vårt.

Utgangspunktet tok vi i boka til Åshild Kanstad Johansen, som heter nettopp "Kubbe lager museum". Den har vi i STOOOOR utgave og "leser" sammen. 

Kubbe er veldig glad i å samle på alt det fine han finner i skogen. Det finnes så mange skatter der ute, synes han. Han tar med seg alle skattene hjem og legger dem i fine bokser. Men en dag er alle boksene fulle! Da starter Kubbe sitt eget museum, i sitt eget hjem. Museet blir en stor suksess - nesten for stor, synes Kubbe..... Tenk om han må stå i dokø til sin egen do resten av livet?


Ungene får hjelpe Kubbe å sortere alle skattene han fant i skogen, og de får også se noen av skattene vi har samlet på museet. Dette tilbudet er i regi av Den kulturelle skolesekken på fylket, og et resultat av samarbeid mellom formidlere og pedagoger i ved alle de tre regionsmuseene. Neste skoleår vil Kubbe fortsette å turnere rundt til skoler og barnehager.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar