onsdag 11. juli 2012

Forsommeren på Sunnmøre Museum

Mai og juni i 110! 
Formidlingsgjengen på Sunnmøre Museum har nå lagt ei hektisk periode bak seg. I mai og juni har pågangen vært større enn vi har hatt mulighet til å ta unna. Gjestene har deltatt på ulike formidlingstilbud, tilrettelagt etter ønsket tema og alderstrinn. Tid til å skrive blogg har vi ikke hatt, men her er en liten smakebit.

Borgundkaupangen er særlig populær for elever fra 6. trinnet til og med videregående skole.Her lærer de om Sunnmøre sin førtste by; Borgundkaupangen.Borgundkaupangen kombineres gjerne med en tur med vikingskipet vårt, Borgundknarren.

Her "fødes en bjørn" i Borgundkaupangen:-)I Nordalsskolen har det vært besøk fra både eldresenter, barnehager og skoler. Et godt spenn i alder med andre ord. For noen ble det mimring og deling av historier, for andre ble det en siste tur med barnehagen før skolegangen tar til.

Ei aldri så lita tidsreise

 Nørvasund skole har tradisjonen tro holdt sin aktivitetsdag på museet, og alle elever og lærere deltok i ulike aktiviteter. Kjempekjekt! Samme dag var det X antall turistbusser innom + at Aktivisering og velferdstjenesten sin dugnadsgjeng hadde gjester fra ulike dagsentre på besøk. Vi hadde også et aldri så lite besøk fra Fagerlia videregående skole denne dagen. Det yrte av folk og til og med været skrudde på sjarmen for anledningen.

Felleslunsj på scena for Nørvasund skole
Vafler i fleng ved Ytterlandstova

Ungdomsskolene har vært flittige gjester denne forsommeren. Alle elevene på 9. trinnet ved Spjelkavik ungdomsskole tilbrakte to dager ved Sunnmøre Museum, og lærte om middelalder og kystkultur.
Elevene fra Skarbøvik og Ellingsøy ungdomsskole har åpnet sin egen kunstutstilling her på museet i juni. De har deltatt i prosjektet "mal ei løe", og hele sommeren kan besøkende se malerier de har laget i kafeen. Kunstneren Tine Qvale sine malerier av løer på Sunnmøre, kan en også se i 1. etg.


"Steinalderholmen" har også vært flittig besøkt. Her har elevene vært med på tur til steinalderen og bronsealderen. Kjekt å kombinere med utstillingen SPOR, som viser funn fra steinalder til jernalder på Sunnmøre.
Gjestene har vært fra hele Sunnmøre, og bestillingene ble lagt inn i god tid før våren kom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar