onsdag 18. juli 2012

Onsdagsaktiviteter på Sunnmøre Museum

Hver onsdag, sommeren igjennom, er det aktivitetsdag på Sunnmøre Museum fra klokka 12.00 til 16.00. 

I dag skal jeg fortelle eventyr i Framgardstova, et hus som stod på Habostad på Stranda og som ble bygd i 1828. 
På tide å ta på stakken og snøreskoa.
Jeg tenner opp i grua, setter over kaffekjelen og finner frem gjenstandene, som sammen med fantasien skaper bildene dagens eventyr inneholder. 
Når gjestene kommer, samler vi oss rundt langbordet. 
Jeg forteller om hvordan det var å bo i et hus som dette, med sørpehole, røykovn og etter hver grue. Så drar vi østen for sol og vesten for måne for å utforske Asbjørnsen og Moes eventyrkiste.


Hver onsdag kan du mønstre på det vakre vikingskipet Borgundknarren. 
Borgundknarren er en rekonstruksjon av et skip som ble funnet på bunnen av Roskildefjorden; Skudelev 1. Analyser av treverket i Skudelev 1 viser at knarren ble bygd i Sogn på 1000 tallet. Knarrer var havgående vikingskip, spesialbygd for handel. Borgundknarren er 16 meter lang, 4,6 meter brei, og har et råseil på 87 kvadratmeter.


På aktivitetsdagen kan du også ro færing og en liten pram i Katavågen, eller kanskje du heller vi ta en tur med en trerøring i Nørvasundet? Redningsvester får du låne her.
Vikingbrød kan du lage over bålet, eller du kan snekre deg en liten trebåt nede på kaia. Her er det også taljer og kasteline, knytebenk og annet rart. Rundt om på museet kan du også spikke, gå på styltrer og kaste hestesko. For de yngste er det ekstra spennende å være med på "arkeologisk utgraving" og lage armbånd av skinn.


Billetter kan du kjøpe i resepsjonen, og vi har åpen kafè:
Voksne: 80,-    Barn: 30,-     Familie: 160,-      Senior: 50,-
Tur med Borgundknarren, billetter kjøpes i resepsjonen:
Voksne - 50,-  Barn - 25,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar